Svenska företag i Finland

Genom åren har Convido Företagstjänst hjälpt många svenska företag med verksamhet i Finland.

Lagstiftningen i Finland skiljer sig till viss del från den svenska, men med vår hjälp går företagets ekonomiförvaltning i Finland smidigt.

Vi hjälper svenska företag etablera sig i Finland. Ibland sker etableringen i form av en finsk filial och andra gånger kan ett dotterbolag vara en bättre lösning. Convido Företagstjänst erbjuder ekonomisk rådgivning, men kan även sköta det svenska företagets etablering i Finland i sin helhet. Vi hjälper er med finsk redovisning, bokföring, ekonomiförvaltning, löneräkning, myndighetsrapportering, momsregistrering och skatteförvaltning.

Convido Företagstjänst arbetar på svenska, finska och engelska. Våra kunder från Sverige betjänar vi på svenska och kan sköta kontakterna till anställda och andra intressenter i Finland på finska. Vi står till tjänst med ett brett kontaktnät i Finland till jurister, banker, myndigheter, försäkringsbolag, revisionsföretag m.fl.

Som finsk bokföringsbyrå har vi bred erfarenhet och har jobbat med båda stora och små företag från Sverige. Vi är flexibla och har alltid tid för våra kunder. Våra styrkor ligger i personlig betjäning och god öppen kommunikation, som sker smidigt över telefon, e-post, i distansmöten eller fysiska möten. Vi erbjuder även digitala e-tjänster, som underlättar arbetet över riksgränserna.

 

Hur startar man företagsverksamhet i Finland? Kontakta oss! Vi hjälper ditt företag genom hela etableringsprocessen, och kan sköta allt från att fylla i rätt papper till att kontakta myndigheter, bank och försäkringsbolag.

Är det bättre att grunda en finsk filial eller ett finskt dotterbolag? Valet mellan filial och dotterbolag grundar sig på olika faktorer. Kontakta oss, så diskuterar vi vad som är rätt för er företagsverksamhet i Finland.