Digital bokföring i realtid hjälper tillväxtföretaget Procons

Bra personkemi, moderna digitala verktyg och möjligheten att jobba med en lokal aktör var några av orsakerna till att företaget Procons blev Convidos kund. Vi på Convido är glada att få hjälpa Procons på deras tillväxtresa.

Genom rullformning tillverkar Procons produkter och profiler i tunnplåt samt tunga och lätta stålbalkar. Till företagets kunder hör gruvindustrin, bygg- och interiörbranschen, cykelindustrin och företag inom växthusteknik. Procons har anor från 1930-talet, men har verkat i nuvarande form sedan år 2002. Idag ägs Procons av VD Klas-Erik West.

Under de senaste åren har Procons vuxit aggressivt och haft en hård investeringstakt. För att kunna följa upp ekonomin noggrannare med effektiva digitala verktyg blev företaget Convidos kund i slutet av år 2020. Förutom traditionell bokföring, sköter Convido även löneräkning, löneutbetalningar, inköpsreskontra och inköpsfakturor åt Procons.

”Vi hade redan tidigare utlokaliserat våra löner och inköpsreskontran och de hanterades digitalt, men Convido kunde erbjuda oss bättre plattformar och mer information om vår ekonomi. Nu ser vi bokföringen i realtid och behöver till exempel inte bekymra oss om kvittanser, utan det är bara att fotografera och skicka iväg. Allting sker elektroniskt och vi får kurvor, grafer och kassaflödesanalyser då vi behöver dem”, berättar West.

West skulle rekommendera Convido åt alla sina affärskontakter. Han konstaterar att bokföringen är något som helt enkelt måste fungera i ett företag, men bokföraren är också en värdefull partner att diskutera olika saker med:

”Med Mikael diskuterar vi olika utvecklingsprojekt, investeringar, hur det går nu, vart vi vill i framtiden och hur vi ska göra för att komma dit. Man använder ju bokföraren lite som ett bollplank före man gör beslut och ser vad det finns för olika möjligheter.”

Procons kontor finns i Malax och West berättar att han uppskattar att jobba med en lokal bokföringsbyrå. Han värdesätter också det faktum att Convido är en mindre aktör, som det är lätt att samarbeta med.

”Det är en jättestor fördel att Convido finns nära oss. Jag tror att man blir bättre betjänad av ett mindre bolag jämfört med en stor bokföringsbyrå. Jag är nöjd med den goda kontakt vi har med Convido. Vi förstår varandra bra.”