Digitaalinen reaaliaikainen kirjanpito auttaa kasvuyritys Proconsia

Hyvä henkilökemia, modernit digitaaliset työkalut ja mahdollisuus tehdä yhteistyötä paikallisen toimijan kanssa olivat niitä syitä, miksi Proconsista tuli Convidon asiakas. Me Convidolla olemme iloisia, että saamme auttaa Proconsia heidän kasvunpolullaan.

Rullamuotoilun avulla Procons valmistaa ohutpeltituotteita ja -profiileja, raskaita teräspalkkeja sekä kevytorsia. Yritys palvelee kaivosteollisuutta, rakennusteollisuutta, kalusteteollisuutta, polkupyörävalmistajia sekä kasvihuonetekniikkaan keskittyviä yrityksiä. Proconsin historia ulottuu 1930-luvulle, mutta yritys on toiminut nykymuodossaan vuodesta 2002. Tänään Proconsin omistaa toimitusjohtaja Klas-Erik West.

Viime vuosina Procons on kasvanut ja tehnyt investointeja kovaan tahtiin. Pystyäkseen tarkemmin seuraamaan talouttaan tehokkailla digitaalisilla työkaluilla yrityksesta tuli Convidon asiakas vuoden 2020 lopulla. Paitsi perinteistä kirjanpitoa, Convidoa hoitaa Proconsin palkanlaskennan, palkanmaksun, ostoreskontran ja ostolaskut.

”Olimme jo aiemmin ulkoistaneet palkat ja ostoreskontran ja ne käsiteltiin digitaalisesti, mutta Convido pystyi tarjoamaan meille paremmat alustat ja enemmän tietoa taloudestamme. Nyt näemme kirjanpidon reaaliajassa, eikä meidän esimerkiksi tarvitse miettiä kuitteja, vaan ne valokuvataan ja pistetään eteenpäin. Kaikki tapahtuu sähköisesti ja me saamme käyriä, graafeja ja kassavirtalaskelmia kun me niitä tarvitsemme”, kertoo West.

West suosittelisi Convidoa kaikille yrityskontakteilleen. Hän toteaa, että yrityksen kirjanpito on asia, jonka kerta kaikkiaan vain pitää toimia, mutta kirjanpitäjä on myös arvokas kumppani, jonka kanssa voi keskustella eri asioista:

”Mikaelin kanssa keskustelemme eri kehitysprojekteista, investoinneista, miten meillä menee, mitä tavoittelemme tulevaisuudessa ja mitä meidän pitää tehdä, että pääsemme sinne. Kirjanpitäjä toimii eräänlaisena kaikupohjana. Ennen kuin teemme päätöksiä katsomme yhdessä, mitkä vaihtoehdot meillä on.”

Proconsin toimisto on Maalahdessa ja West kertoo arvostavansa työtä paikallisen kirjanpitotoimiston kanssa. Hän myös arvostaa sitä, että Convido on pienempi toimija, jonka kanssa yhteistyö on helppoa:

”On todella suuri etu, että Convido on lähellä meitä. Uskoisin, että pieneltä yritykseltä saa parempaa palvelua kuin isolta kirjanpitotoimistolta. Olen myös iloinen hyvästä asiakassuhteestamme. Ymmärrämmen toisiamme hyvin.”